~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* από το 1988 * Τριάντα (30) xρόνια στο χώρο των εκδόσεων * στηρίζουμε τους δημιουργούς... και είμαστε δίπλα στους ανα-Γνώστες με αγάπη και σεβασμό στο βιβλίο.............. email: yfosmagazine@gmail.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΪΒΑΛΗ {από το 1988]

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΪΒΑΛΗ {από το 1988]
για επικοινωνία στα τηλ.: 22940 99125 & 210 8656.731 [καθημερινά 9.00 π.μ. με 9.00 μ.μ.] email:panosaivalis@gmail.com

Κάνουμε τις αγορές μας από τα καταστήματα της γειτονιάς μας

Powered By Blogger

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ποιητική συλλογή "Το φάντασμα με το έγκαυμα" του Στέφανου Αγάθου από τις εκδόσεις ΥΦΟΣ


Κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική συλλογή του Στέφανου Αγάθου με τίτλο «Το φάντασμα με το έγκαυμα» σελίδες 108, Αθήνα 2012 από τις εκδόσεις του περιοδικού ΥΦΟΣ  με εικονογράφηση εξωφύλλου από τον ίδιο. 

Από τον πρόλογο του βιβλίου ο Στέφανος Αγάθος σημειώνει ότι, τα ποιήματα που απαρτίζουν την ποιητική μου συλλογή «Το φάντασμα με το έγκαυμα» περιγράφουν βήμα με βήμα, λεπτό προς λεπτό την αυτοκαταστροφική πορεία ενός εγκληματία της σκέψης (κάθε σκεπτόμενος είναι εγκληματίας σε παλαιότερους αλλά και πιο πρόσφατους καιρούς) προς την αλλοτρίωση, τη σύγκρουση μέσα του της ατομικής σκέψης με την παγκόσμια σκέψη, μέχρι να φτάσει στην ολοκληρωτική του ήττα, παρ’ όλο που απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, η εγκληματική του σκέψη δεν εξελίχθηκε σε εγκληματική πράξη.
Η ήττα του περισσότερο έχει να κάνει με την απώλεια της προσωπικής του ταυτότητας, σαν συνέχεια της ανύψωσης του εγώ του πάνω απ’ όλο το ανθρώπινο γένος, αλλά και με την απώλεια αυτής της ανθρώπινης οντότητάς του, με το πέρασμά του από τον κόσμο των ζωντανών στον κόσμο των σκιών και των πνευμάτων, στη συνέπεια του θριάμβου μέσα του της Τέχνης αντί της ζωής!

Ο Στέφανος Αγάθος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο χώρο των ατόμων με ειδικές ανάγκες και ειδικότερα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ). Σήμερα είναι υπάλληλος στο Δημοτικό Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου. Το βιβλίο «Το φάντασμα με το έγκαυμα» είναι η πρώτη του εκδοτική προσπάθεια.

~~~
HAPPENING

Ο τρελός σαλτιμπάγκος
ζωγράφιζε
φιγούρες του Έρωτα,
κουνιόταν ρυθμικά
κι’ έλεγε ξόρκια,
ντυμένος μαύρο ουρανό
και άσπρα κόκαλα,
πηδούσε
απ’ τον ουρανοξύστη
μ’ αλεξίπτωτο,
πετούσε προφυλακτικά
για την αρρώστια
κι’ ύστερα έμπαινε αργά
σ’ ένα κρανίο,
ραντίζοντας με δάκρυα
τ’ αυτοκίνητα....
                     
 10–3–2007
~~~
Αποστέλλεται και ταχυδρομικά
τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9880964
και 22940 99125

Δεν υπάρχουν σχόλια: