~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* από το 1988 * Τριάντα (30) xρόνια στο χώρο των εκδόσεων * στηρίζουμε τους δημιουργούς... και είμαστε δίπλα στους ανα-Γνώστες με αγάπη και σεβασμό στο βιβλίο.............. email: yfosmagazine@gmail.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΪΒΑΛΗ {από το 1988]

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΪΒΑΛΗ {από το 1988]
για επικοινωνία στα τηλ.: 22940 99125 & 210 8656.731 [καθημερινά 9.00 π.μ. με 9.00 μ.μ.] email:panosaivalis@gmail.com

Κάνουμε τις αγορές μας από τα καταστήματα της γειτονιάς μας

Powered By Blogger

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Η θεραπευτική δύναμη της φύσης

   Φύση Και Περιβάλλον   


Κατά μέσο όρο, περνάμε μόνο το 5% της μέρας μας έξω. Αν και οι επιστήμονες επαναλαμβάνουν τα οφέλη της φύσης στην ευεξία μας, ζούμε σε μια κοινωνία που οι άνθρωποι περνούν όλο και περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους και διαδικτυακά – ειδικά τα παιδιά. Ποιες είναι οι επιδράσεις που αυτά τα στοιχεία έχουν στον εγκέφαλο και στη σκέψη μας; Η Florence Williams πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια γράφοντας για τη σχέση μας με τον φυσικό κόσμο – κινητοποιημένη εν μέρει από την δική της απομάκρυνση από τον φυσικό κόσμο.
Η Williams αποδεικνύει ότι μόνο πέντε λεπτά στη φύση, είτε αυτό είναι μια βόλτα στο πάρκο ή λίγος φρέσκος αέρας μακριά από το γραφείο, μας προσφέρει άμεσα οφέλη: ο ρυθμός της καρδιάς επιβραδύνεται, οι μύες μας αρχίζουν να χαλαρώνουν και οι περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων και στα συναισθήματα αρχίζουν επίσης να χαλαρώνουν.
Λίγα λεπτά ανάπαυσης σε φυσικό περιβάλλον μας αποζημιώνει για την δύσκολη μέρα που μπορεί να είχαμε και βελτιώνει τα επίπεδα παραγωγικότητας και ψυχικής ευεξίας. Σημειώστε αυτό: τα παιδιά στη Φινλανδία έχουν 15 λεπτά ανάπαυσης ανά 45 λεπτά μαθήματος σε εξωτερικό χώρο και έχει αποδειχθεί ότι έχουν τα υψηλότερα αποτελέσματα σε τεστ στον κόσμο.

Τρία (3) βασικά οφέλη ενός διαλείμματος στη φύση


Η Williams στο βιβλίο The Nature Fix, αλλά και άλλοι πολλοί συγγραφείς και θεωρητικοί έχουν εξερευνήσει την θεραπευτική δύναμη της φύσης. Και αυτά είναι τα τρία βασικά ευρήματα από την επιστήμη της φύσης στην υγεία μας:
1. Η φύση μας κάνει πιο χαρούμενους και λιγότερο μίζερους: 60 λεπτά στη φύση και θα νιώσετε λιγότερο κατηφείς, οι σκέψεις σας θα γίνουν θετικότερες και θα καλλιεργήσετε μια βαθύτερη κοινωνική σύνδεση με τους γύρω σας.
2. Οι σύντομες βόλτες στη φύση τονώνουν την ψυχική μας υγεία: Σύμφωνα με την Williams και Φινλανδούς ερευνητές, 5 ώρες τον μήνα στη φύση και θα νιώσετε πιο ευτυχισμένοι. Προτείνουν να τις «σπάσουμε» σε σύντομες εκδρομές κάθε εβδομάδα, όπως μία βόλτα στο κοντινότερο βουνό.
3. Σταματήστε και μυρίστε τα δέντρα: Οι ευωδιές και τα αρώματα της φύσης, των δέντρων και των λουλουδιών ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πηγέςhttps://enallaktikidrasi.com/2018/10/therapeutiki-dinami-fisis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: