~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* από το 1988 * Τριάντα (30) xρόνια στο χώρο των εκδόσεων * στηρίζουμε τους δημιουργούς... και είμαστε δίπλα στους ανα-Γνώστες με αγάπη και σεβασμό στο βιβλίο.............. email: yfosmagazine@gmail.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΪΒΑΛΗ {από το 1988]

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΪΒΑΛΗ {από το 1988]
για επικοινωνία στα τηλ.: 22940 99125 & 210 8656.731 [καθημερινά 9.00 π.μ. με 9.00 μ.μ.] email:panosaivalis@gmail.com

Κάνουμε τις αγορές μας από τα καταστήματα της γειτονιάς μας

Powered By Blogger

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Η μουσική παράδοση της Πελοποννήσου από το αρχείο του Σίμωνα Καρά

   ΜΟΥΣΙΚΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ  


   Αγαπητοί μας, 
σας στέλνουμε το δελτίο Τύπου και την αφίσα από μία μεγάλη εκδήλωση που οργανώνει το Κέντρο του μεγάλου μουσικολόγου και λαογράφου Σίμωνα Καρά (www.kepem.org) στην Αθήνα, την Τρίτη, 20 Ιουνίου, για τη μουσική παράδοση της Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν σπουδαίοι μελετητές της μουσικής παράδοσης του Μοριά, θα ακουστούν ανέκδοτες και σπάνιες παλαιές ηχογραφήσεις από το αρχείο του Σίμωνα Καρά, ενώ θα γίνει και έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Παλιοί οργανοπαίκτες του Μοριά".
Αν θεωρείτε το θέμα συναφές με τη θεματολογία της ιστοσελίδας σας, θα ήταν ευχής έργον να το ανακοινώνατε, ώστε να ενημερωθεί μέσω της σελίδας σας κάθε ενδιαφερόμενος.
Επίσης, στην περίπτωση που διαθέτετε ή γνωρίζετε ποιος διαθέτει παλιές φωτογραφίες με οργανοπαίκτες της Πελοποννήσου, θα ήμασταν ευγνώμονες να έρθουμε σε επαφή με το πρόσωπο αυτό, ώστε να εμπλουτίσουμε τη μεγάλη αυτή έκθεση φωτογραφίας, η οποία μάλιστα συμβαίνει για πρώτη φορά.
Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων!
Με εκτίμηση,
Δημήτριος Μαντζούρης
Υπεύθυνος αρχείου και εκδόσεων ΚΕΠΕΜ
τηλ. 6972261442

~~~~~~~~~~~~~~~

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής (ΚΕΠΕΜ), με τη στήριξη 20 πελοποννησιακών συλλογικών φορέων, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση με θέμα:

Η μουσική παράδοση της Πελοποννήσου
από το αρχείο του Σίμωνα Καρά


Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο δίσκος του ΚΕΠΕΜ«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Ηχογραφήσεις Σίμωνα Καρά 1975-1976» και η μουσική παράδοση της Πελοποννήσου από τους:
-        Νίκο Διονυσόπουλο, ερευνητή της ελληνικής παράδοσης με πολυσχιδές καταγραφικό έργο και στενό συνεργάτη του Σίμωνα Καρά,
-        Δημήτρη Σταθακόπουλο, διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου, μουσικό, δικηγόρο, συγγραφέα και μελετητή της παράδοσης της Πελοποννήσου, και
-        Γιώργο Τσάμπρα, συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό.

Επίσης, θα παρουσιαστεί το ανέκδοτο αρχείο του Σίμωνα Καρά από την Πελοπόννησο, από τον υπεύθυνο αρχείου του ΚΕΠΕΜ Δημήτρη Μαντζούρη, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε δείγματα από το ανέκδοτο αυτό υλικό.

Στην εκδήλωση θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να ακούσουμεζωντανά αυθεντικούς εκφραστές του πελοποννησιακού μουσικού ιδιώματος από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, ενώ θα συμμετέχουν η παιδική χορωδία και τα εργαστήρια παραδοσιακού τραγουδιού του Ωδείου «Σίμων Καράς».

Στον χώρο της εκδήλωσης θα λάβει χώρα έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Παλιοί οργανοπαίκτες του Μοριά».

Την εκδήλωση συντονίζει ο συνεργάτης του ΚΕΠΕΜ Βασίλειος Ι. Οικονόμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των παρακάτω πελοποννησιακών φορέων:

- Σύλλογος Λειβαρτζινών Αθήνας
- Παγκαλαβρυτινή Ένωση
- Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής
- Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος
- Σύλλογος Νέων Φιγαλιαίων (Ζουρτσάνων) Αθήνας και Πειραιά
- Σύλλογος Πελοποννησίων Πετρούπολης
- Πολιτιστικός Σύλλογος Αναστασοβιτών
- Σύλλογος Πατρινών Αθήνας
- "Κορύβαντες" - Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής
- Πολιτιστικός Σύλλογος Σοποτινών Αθήνας
- Σύνδεσμος Καμενιανιτών - Δροβολοβιτών - Δεσινιωτών
- Σύλλογος Σειραίων Αθήνας "Η Ανάληψη του Σωτήρος"
- Σύλλογος Αγραμπελιωτών Αθήνας
- Σύλλογος Πελοποννησίων Ελληνικού - Αργυρούπολης
- Σύλλογος Αλαγονίων Αθήνας
- Αδελφότης Φιλιωτών Καλαβρυτινών

~~~~~~~~~~~~~

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΜ και του Ωδείου «Σίμων Καράς» www.kepem.org ή απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Κέντρου 210 823 7447 ή επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@kepem.org.

_______________

Δεν υπάρχουν σχόλια: