~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* από το 1988 * Τριάντα (30) xρόνια στο χώρο των εκδόσεων * στηρίζουμε τους δημιουργούς... και είμαστε δίπλα στους ανα-Γνώστες με αγάπη και σεβασμό στο βιβλίο.............. email: yfosmagazine@gmail.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΪΒΑΛΗ {από το 1988]

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΪΒΑΛΗ {από το 1988]
για επικοινωνία στα τηλ.: 22940 99125 & 210 8656.731 [καθημερινά 9.00 π.μ. με 9.00 μ.μ.] email:panosaivalis@gmail.com

Κάνουμε τις αγορές μας από τα καταστήματα της γειτονιάς μας

Powered By Blogger

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Μεγάλη Διαπολιτισμική Γιορτή UNICEF «Όλοι μαζί μια αγκαλιά»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Γέμισε με παιδικές φωνές το 93ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας στο Νέο Κόσμο στη μεγάλη γιορτή της UNICEF. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η UNICEF και ο Δήμος Αθηναίων (Ανοιχτά Σχολεία) διοργάνωσαν την Τετάρτη 28 Ιουνίου μια μεγάλη Διαπολιτισμική Γιορτή με τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union – Civil Protection and Humanitarian Aid).
Σύνθημα της γιορτής, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της παγκόσμιας εκστρατείας της UNICEF Ένα Παιδί είναι Πάνω απ’ όλα Παιδί – #AChildIsAChild – ήταν «Όλοι μαζί μια αγκαλιά».

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της UNICEF για την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών από όπου και αν προέρχονται, χωρίς διακρίσεις.
Η δράση αυτή έχει ως στόχο να προαγάγει την αρμονική συνύπαρξη ανάμεσα στα προσφυγόπουλα και τα ελληνόπουλα, να συμβάλει στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση των πρώτων, στην προώθηση της συνεργασίας, του αλτρουισμού, του εθελοντισμού και στην καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.
Το απόγευμα της Τετάρτης έμπειροι θεατρολόγοι μέσα από βιωματικές δραστηριότητες κινητοποίησαν τα παιδιά ώστε να συμμετάσχουν ενεργά με θεατρικό παιχνίδι, χορό, μουσική. Στη Διαπολιτισμική αυτή γιορτή έλαβαν μέρος ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζει η UNICEF καθώς επίσης και ελληνόπουλα που υποδέχθηκαν τα προσφυγόπουλα με τραγούδια.
Η UNICEF ευχαριστεί θερμά τους σχεδόν 50 εθελοντές που συμμετείχαν, τις 10 οργανώσεις και φορείς που συνέβαλαν για την επιτυχία της εκδήλωσης και τα περίπου 400 παιδιά που έλαβαν μέρος.
Η UNICEF προωθεί μια σειρά προτάσεων πολιτικής για τα παιδιά που μετακινούνται:
1. Προστασία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών, ιδιαίτερα των ασυνόδευτων παιδιών, από την εκμετάλλευση και τη βία.
2. Τερματισμό της κράτησης των παιδιών που ζητούν διεθνή προστασία ή μεταναστεύουν.
3. Διατήρηση των οικογενειών ενωμένων ως τον καλύτερο τρόπο για την προστασία των παιδιών και παροχή στα παιδιά νομικού καθεστώτος.
4. Εξασφάλιση της εκπαίδευσης όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών και πρόσβαση στην υγεία και σε άλλες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.
5. Άσκηση πίεσης για δράση σχετικά με τα βαθύτερα αίτια των μετακινήσεων ευρείας κλίμακας προσφύγων και μεταναστών.
6. Προώθηση μέτρων για την καταπολέμηση της ξενοφοβίας, των διακρίσεων και της περιθωριοποίησης στις χώρες διέλευσης και προορισμού.
 ___________

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη UNICEF (κ. Ηλίας Λυμπέρης), τηλ.: 210-7255555 ή 6944-653799

Δεν υπάρχουν σχόλια: