~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* από το 1988 * Τριάντα (30) xρόνια στο χώρο των εκδόσεων * στηρίζουμε τους δημιουργούς... και είμαστε δίπλα στους ανα-Γνώστες με αγάπη και σεβασμό στο βιβλίο.............. email: yfosmagazine@gmail.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΪΒΑΛΗ {από το 1988]

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΪΒΑΛΗ {από το 1988]
για επικοινωνία στα τηλ.: 22940 99125 & 210 8656.731 [καθημερινά 9.00 π.μ. με 9.00 μ.μ.] email:panosaivalis@gmail.com

Κάνουμε τις αγορές μας από τα καταστήματα της γειτονιάς μας

Powered By Blogger

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ημέρα γιορτής η σημερινή για τα μουσεία όλου του κόσμου, καθώς η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από την ICOM ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Ελεύθερη η είσοδος στα μουσεία σήμερα 18 Μαϊου

Ημέρα γιορτής η σημερινή για τα μουσεία όλου του κόσμου, καθώς η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από την ICOM ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και ένα πλήθος εκδηλώσεων έχει οργανωθεί από τα δημόσια, ιδιωτικά, κεντρικά και περιφερειακά μουσεία της χώρας.
Πριν ξεκινήσετε τις εξορμήσεις σας συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων.
Στη γιορτή συμμετέχουν φυσικά και τα Μουσεία του Δήμου Αθηναίων «Ελευθέριος Βενιζέλος», Ψηφιακό Μουσείο Πλάτωνος (φωτ.) και το Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη».
Θα παραμείνουν ανοιχτά 9.00 - 21.00 και το Σαββατοκύριακο 21 & 22/5 θα πραγματοποιηθούν οικογενειακές εικαστικές δράσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών (Λεωνίδου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο, τηλ. 210-3231841).
▪ Τιμώμενο Μουσείο στη χώρα μας, όπως είναι φυσικό, είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό, που συμπληρώνει 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του. Οι επετειακές εκδηλώσεις (ξεναγήσεις, περίπατοι, εκπαιδευτικές δράσεις) θα διαρκέσουν έως την Κυριακή (22/5).
Σήμερα, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο διοργανώνεται θεατρική ανάγνωση των 24 ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου με τη συμμετοχή πρωταγωνιστών του θεάτρου.
Η δράση αποτελεί προάγγελο της μεγάλης περιοδικής έκθεσης «Οδύσσειες», την οποία ετοιμάζει το ΕAM για τις 3 Οκτωβρίου. Η απαγγελία του ομηρικού έπους στην καρδιά του Μουσείου ανάμεσα σε χιλιάδες αρχαιότητες συνθέτει ένα μοναδικό πολιτιστικό γίγνεσθαι.
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού και μάλιστα από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα (διακοπή 18.00-20.30). Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Μαρωνίτη και η σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Χατζόπουλου.
Παράλληλα διοργανώνονται ομιλίες, συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με έργα του Αστορ Πιατσόλα κ.ά. Ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις και θα απευθύνει χαιρετισμό (στις 19.00) κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης.
▪ Στο Μουσείο Ακρόπολης, οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν τις περιπέτειες των γλυπτών του Παρθενώνα σε νέα προβολή στο αίθριο της Αίθουσας του Παρθενώνα. Εκεί, θα συναντούν και τους αρχαιολόγους-φροντιστές για τη θεματική παρουσίαση «Η ιστορία των γλυπτών του Παρθενώνα στα νεότερα χρόνια». Παράλληλα, το Μουσείο κυκλοφορεί αναμνηστικό μετάλλιο που έκοψε το Εθνικό Νομισματοκοπείο με θέμα το λιοντάρι.
Στην Ακρόπολη, τεράστια λιοντάρια δέσποζαν στα αετώματα του Εκατόμπεδου ναού της Αθηνάς, ενώ άλλα μικρού μεγέθους διακοσμούσαν χάλκινα σκεύη του ιερού. Επίσης θα κυκλοφορήσει ειδική κασετίνα με τα πέντε αναμνηστικά μετάλλια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, με θέμα το αρχαϊκό αττικό τετράδραχμο, τον πετεινό, τον λαγό, τον κόρακα της Ακρόπολης και το λιοντάρι.
▪ Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει στο κεντρικό του κτίριο (Κουμπάρη 1) εκδήλωση αφιερωμένη στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου. Στόχος, η αναγνώριση της πολιτιστικής προσφοράς του Μουσείου του Βόλου, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της πρώην καπναποθήκης Παπάντου και είναι το πρώτο και μοναδικό έως αυτή τη στιγμή σύγχρονο Μουσείο Πόλης στην Ελλάδα. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 2014 με την έκθεση «Βόλος - Νέα Ιωνία: τόσο κοντά, τόσο μακριά».
▪ Επιτέλους το κοινό, έστω και περιορισμένο, μπαίνει στους χώρους του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση είναι η performance «Lagune» (Λιμνοθάλασσα) του Ελβετού καλλιτέχνη Denis Savary στις 20.30.
______________

Δεν υπάρχουν σχόλια: